perjantaina, kesäkuuta 11, 2010

Keskustelu Eero Huovisen kanssa

Kävimme eilen tuomiokapitulissa keskustelun, Helsingin piispa Eero Huovinen ja minä. Se liittyi erään Tampereen hiippakuntavaltuuston varajäsenen kanteluun. Kantelija oli lukenut lehdestä (Kotimaa), että olin saarnassani vastustanut Jeesuksen neitseestäsyntymisteoriaa ja ollut sitä mieltä, että kukaan, joka väitää uskovansa kirjaimellisesti uskontunnustukseen, ei ole vakavasti otettava henkilö.

Saarna on tässä blogissani luettavissa. Pidin sen Marian päivänä tänä vuonna ja se löytyy ajallisesti asiaankuuluvalta kohdaltaan.

Piispa esitellee aikanaan asian tuomiokapitulille, eikä minun kuulu ruveta tässä etukäteen kertomaan keskustelun tuloksia. Keskustelun henki oli rakentava. Kenellekään asioita seuraavalle ei kai liene jäänyt salaisuudeksi, että siitä lähtien kun vuonna 1993 sain kutsun palaamaan papin tehtäviin, olen luottanut Huoviseen ja kunnioittanut hänen ajatuksensa selkeyttä ja monia  muita esimiesansioitaan.

Kerron keskustelusta sitten enemmän, kun asia on virallisessa vaiheessaan.

***

Sukelsin facebook-syövereihin suunnilleen samaan aikaan kuin sain tiedon kantelusta. Olen käynyt siellä moniaan hyvän keskustelun aihepiiristä. Facebookia voi käyttää monenlaiseen viestittelyyn. Se on kuitenkin oivallinen väline myös kiperiin teoreettisiin keskusteluihin. Oma repliikki on supistettava 420 merkkiin (mikä ei näy koskevan ystävääni Petri Järveläistä, jonka muutamat viestit ehdottomasti ylittävät tämän rajan -- miten hän sen tehnee?). Siihen ei mahdu kuin vain olennainen. Facebook väittelyssä väitellään ajatusten ytimillä. Siltä on tuntuntu.

***

Facebookia on varottava. Se on addiktiivinen ansa. Luulin, että nettisudoku on kaikkien verkon ansojen  äiti. Voi olla. Facebook on niiden isoäiti.

Tunnisteet: , , , , ,

1 Comments:

Blogger mattitaneli said...

Hei arvon Terho,Hienoa, että olet taas täälläkin vauhdissa! Itse en ole vielä
facebookissa, kannattaisiko-
han mennä. Voisiko myös täällä
keskustella? Myös Petri J:n kanssa
olen keskustellut aikoinaan
paljonkin hänen silloisessa
myös tasokkaassa ( kuten Sinunkin) blogissaan.


Ystävällisesti Matti

9:24 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home